Taisteen tiimi on kasvanut kahdella uudella tuttavuudella. Juteltuamme heidän kanssaan kävi ilmi, että molemmat ovat innostuneet koodauksesta samasta syystä. Lisäksi opimme, että toinen heistä harrastaa puutarhanhoitoa ja toinen sitä vastoin soittaa vaihtelevalla menestyksellä mutta pelottomasti mitä tahansa eteensä tulevaa soitinta.

Ossi Väre ja Tom Ekström edustavat koodiosaamista eri ikäluokista. Ossi on 25-kesäinen, Androidiin erikoistunut nuori lahjakkuus, joka on opiskelujen ohella työskennellyt ohjelmoijana muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Tom taas on 48-vuotias, koodia niin Nokialla kuin mobiilipelien parissakin loihtinut teknologiakonkari.

Ikäerosta huolimatta alkuperäinen innostus koodaukseen on molemmilla lähtenyt samasta harrastuksesta: videopeleistä.

“Sain nuorena poikana Commodore 64-tietokoneen”, Tom muistelee. “Pelasin pelejä ja halusin tehdä niitä itsekin. Aloitin ohjelmoimalla pieniä pelejä etupäässä Basicillä”.

Ossin tarina on hyvin samankaltainen.

“Lapsena videopelejä pelatessa tuli mietittyä miten nämä nyt oikeasti toimivat ja kuinka näitä tehdään”, mies kertoo. “Muistan että olin myös kovasti kiinnostunut web-sivujen toiminnasta.”

Molemmat miehet bongasivat työilmoituksen ja kiinnostuivat Taisteen avoimista paikoista välittömästi.

“Kiinnostavan tuntuisia projekteja ja mukavia työoloja. Työhaastattelusta jäi hyvä fiilis eikä päätös tulla töihin ollut vaikea”, Tom tiivistää.

Tomin intohimoja ovat koneella istumisen vastapainona puutarhanhoito ja luonnossa liikkuminen. Ossi taas toteaa pitävänsä perinteisemmistä nörttiaktiviteeteista ja musisoinnista.

Nautin video- ja lautapelien pelaamisesta sekä kitaran- ja bassonsoitosta. Teoriassa soitan mitä vain muutakin soitinta jonka saan käsiini. Käytännössä saan niistä usein irti lähinnä sekalaisia kirkaisuja.

Kysyttäessä kummankin elämänfilosofiasta Tomilla on valmiina hyvin zenmäinen vastaus.

“Haluan, että niin keho kuin mieli pysyvät kunnossa ja sopusoinnussa”.

Ossin tunnuslause on sitä vastoin hyvin käytännönläheinen.

“Älä jätä huomiseksi mitään, minkä jo jätit huomiseksi 2-3 päivää putkeen”.

Tervetuloa tiimiin, Ossi ja Tom!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä: