“Taisteella on ilmeisesti mennyt viime aikoina aika hyvin” on kommentti jonka olen kuullut useamman tuttavani suusta kuluneen vuoden aikana. Lause on tehnyt iloiseksi – ei pelkästään koska se on totta, vaan myös siksi että hyvä meininki on selvästi välittynyt myös ulospäin. Vuosi 2015 on ollut täynnä oppimista, oivalluksia ja mahtavia projekteja. Tässä kirjoituksessa käymme läpi joitakin niistä.

Valopilkku-taksisovellus on otettu käyttöön hiljalleen lähes koko maassa ja on ollut menestys. Palvelu on kovaa vauhtia muovaamassa koko suomalaista taksialaa. On ollut ilo ja kunnia olla mukana muokkaamassa tätä suomalaista palveluinstituutiota. Tämä projekti jos mikä on myös osoittanut sen, että sovelluskehityksessä pieni, tehokas ja taitava on hyvä sanakolmikko.

Taiteiden Yön elävä taidekartta -sovellus oli paitsi perinteinen tapahtumaopas, myös yhteisöllinen taideteos. Se piirsi lähes reaaliajassa käyttäjien liikkeisiin perustuvaa elävää taidekarttaa, joka heijastettiin koko tapahtuman ajaksi Helsingin lukuisille digitaalisille näytöille. Sovellus oli tänä vuonna käytössä toista kertaa – viime vuoden versio taas menestyi Grand One -kilpailussa voittamalla Paras digitaalinen ulkomainos -kategorian.

Musiikin teoriaa uudella tavalla opettava Musiclock on Taisteen projekteista ensimmäinen, joka on saavuttanut merkittävää kansainvälistä huomiota. Perttu Pölösen innovatiiviseen ideaan perustuva applikaatio noteerattiin niin App Storen halutulla Best New Apps -paikalla, kuin iPhoneLife-, MacLife- ja Premier Guitar -julkaisujen ylistävissä arvioissakin.

Loppuvuodesta julkaistu NatureGate on kasvi- ja eläinlajien tunnistuksen mullistava sovellus. Toteutimme palveluun täysimittaisen uudistuksen niin käyttöliittymätasolla kuin teknisestikin. Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, miten yleisö ottaa palvelun omakseen.

Yhteistyömme on jatkunut merkittävänä myös opiskelijapalvelu Frankin, urheilukelloja ja sukellustietokoneita valmistavan Suunnon ja turkulaisen, geneettistä tutkimustietoa potilashoitoon soveltavan Abomicsin kanssa. Jälkimmäiselle olemme luoneet useamman keskenään kommunikoivan digitaalisen palvelun kattavan kokonaisuuden.

Kokeellisemmalla rintamalla toteutimme Aalto-yliopiston Crucible Studion ja runoilija Saila Susiluodon kanssa Antikytheran, tiettävästi maailman ensimmäisiin lukeutuvan interaktiivisen runoteoksen. Susiluodon kirjoittama ja konseptoima teos sai positiivista huomiota muun muassa Helsingin Sanomissa.

2015 on ollut myös muutosten vuosi – kirjaimellisesti. Keväällä Helsingin toimistomme siirtyi katutason toimistotilaan viihtyisällä Museokadulla. Tätä kirjoittaessa Turun toimiston tavaroiden siirto isompiin tiloihin Kop-kolmioon on hyvässä vauhdissa.

Tämän kaiken ohella vuoteen on sisältynyt merkittävä määrä itsetutkiskelua ja positiivisen yrityskulttuurin rakentamista. Matkaa on voinut seurata esimerkiksi blogikirjoituksistamme: olemme verranneet nuorten firmojen ryhmädynamiikkaa rockbändeihin ja keskustelleet siitä, millä tavoin yritykset voivat olla paljon muutakin kuin pelkkiä työpaikkoja tai rahantekokoneita. Meille on kollektiivina tärkeää, että jätämme positiivisen jäljen maailmaan tekemällä sellaisia projekteja, jotka koemme merkityksellisiksi.

Yrityskulttuuri on tunnistettu keskeiseksi kilpailutekijäksi niin asiakkaista kuin työntekijöistäkin. Sen määrätietoinen rakentaminen jatkuu ja tuloksia tullaan avaamaan varsin avoimesti tulevana vuonna.

Olemme onnellisessa tilanteessa, jossa meillä on oma ääni, niin taidoiltaan kuin yhteishengeltäänkin poikkeuksellinen ryhmä osaajia, hienoja projekteja, asiakkaita joiden kanssa on ilo ja kunnia olla tekemisissä, sekä tietysti korvaamaton verkosto ystäviä, perheenjäseniä ja yhteistyökumppaneita.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja mukavaa joulunaikaa teille kaikille – tehdään yhdessä myös tarinan tulevista vaiheista kiehtovia, menestyksekkäitä ja ennen kaikkea merkityksellisiä!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä: